De voordelen van Univé op een rijtje

Univé is een verzekeraar zonder winstoogmerk. Onze klanten zijn onze leden en die profiteren van de winst die we maken. Daarnaast werkt Univé met een aantal kortingsregelingen, waar we u graag iets meer over vertellen. Met deze kortingen bespaart u veel geld en profiteert u tegelijkertijd van het gemak van al uw verzekeringen bij één maatschappij.

- Korting op uw zorgverzekering
- Korting op uw brandverzekeringspremie
- Korting op uw schadeverzekeringen
- Winstdeling bij een goed bedrijfsresultaat

- Korting op uw Zorgverzekering (Ledenkorting)

Als individueel verzekerde van Univé kunt u fors besparen op de premie van uw zorgverzekering. Dit werkt heel eenvoudig: De meeste Univé-verzekeringen geven u korting op de premie van uw basisverzekering. En hoe meer schadeverzekeringen u heeft bij Univé, hoe hoger die korting is. Op deze manier kan uw korting oplopen tot wel 10 procent!

Bij de berekening van uw korting, gelden de volgende kortingspercentages:
- Bij de eerste verzekering krijgt u 1,5 procent instapkorting
- Elke autoverzekering geeft 5 procent korting op uw basisverzekering
- Een inboedelverzekering geeft 5 procent korting op uw basisverzekering
- Andere verzekeringen geven elk 1 procent korting op uw basisverzekering

Kijk voor meer informatie op www.unive.nl/ledencollectief.

- Korting op de brandverzekeringspremie (Loyaliteitskorting)

 Heeft u 3 of meer verzekeringen bij ons afgesloten? Dan krijgt u direct 10% korting op de brandpremie (opstal en inboedel). Dus nog een extra korting bovenop de andere Univé kortingen. U krijgt deze korting omdat Univé Hollands Noorden zelf brandverzekeraar is.

- Korting op uw schadeverzekeringen (Pakketkorting)

Heeft u meerdere soorten schadeverzekeringen van Univé in een pakket, dan heeft u recht op pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger uw korting. En u kunt zelf uitrekenen op welk kortingsbedrag u recht heeft.

Voordelen van Pakketkorting

  • Een eenvoudige, transparante regeling:
        U kunt zelf narekenen op hoeveel korting u recht heeft.
  • Hoe meer soorten schadeverzekeringen, hoe meer korting:
        Vanaf 2% korting bij 2 soorten tot 10% korting bij 10 of meer soorten.
  • Uw korting wordt direct verrekend met de premie.
  • Heeft u meerdere auto’s verzekerd? Dan tellen die samen als één soort verzekering,
        maar u ontvangt die korting wel over de totale premie van deze auto’s.

 

Zo werkt Pakketkorting
In de tabel hieronder ziet u de systematiek van de Pakketkortingsregeling. Elke meetellende soort schadeverzekering die u bij Univé heeft (bijvoorbeeld een auto-, rechtsbijstand- en/of aansprakelijkheidsverzekering), bepaalt uw kortingspercentage.

 Soort verzekering  Kortingspercentage  Soort verzekering  Kortingspercentage
 0  0%    
 1  0%  6  6%
 2  2%  7  7%
 3  3%  8  8%
 4  4%  9  9%
 5  5%  10 of meer  10%

 

Deze verzekeringen tellen mee voor pakketkorting
De soorten verzekeringen waarvoor pakketkorting geldt zijn: aansprakelijkheid, auto, boot, bromfiets, camper, caravan, doorlopende reis en annulering, fiets, kostbaarheden, motor, oldtimer, ongevallen, rechtsbijstand en wonen.

Meer informatie
Heeft u vragen over Pakketkorting? Lees dan de veelgestelde vragen. U bent natuurlijk ook van harte welkom op één van onze kantoren.

Lees ook over het verzekeringspakket.

- Winstdeling bij positief bedrijfsresultaat

Naast de hierboven beschreven kortingen kent Univé Hollands Noorden voor alle verzekerden met een brand- en/of inboedelverzekering bij een voldoende positief financieel resultaat een winstuitkering. Boeken wij goede resultaten, dan profiteert u daar dus van. Univé werkt immers zonder winstoogmerk. De verrekening vindt plaats met de premie van de brand en/of inboedelverzekering van het komende jaar.

Voorbeeld
In 2015 is er voor de brand- en/of inboedelverzekering een premie van € 200,- betaald. In mei/juni 2016 blijkt dat er een winstdeling van 10 procent verrekend kan worden. Bij het eerstvolgende premieoverzicht welke u ontvangt, wordt dan eenmalig het bedrag van € 20,- verrekend met de premie van de brand- en/of inboedelverzekering. Mooi meegenomen toch?

-Collectiviteitskorting

Naast alle hierboven beschreven kortingen, heeft Univé ook overeenkomsten met verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld het FNV, de Omring, Evean. Als u bij een van deze organisaties werkt of lid bent, is het mogelijk dat u gebruik kunt maken van aantrekkelijke collectiviteitsvoorwaarden. Als u bijvoorbeeld lid bent van het FNV heeft u recht op 8% korting op uw autoverzekering. Zo zijn er nog meer voordelen. Vraag aan uw werkgever, de ledenorganisatie of bij Univé zelf of u recht heeft op een van deze voordelen. De kortingen van een collectiviteit en de hierboven beschreven kortingen gaan niet altijd volledig samen. Uw Univé adviseur berekent graag voor u de meest gunstige situatie.

Meer weten?

Wilt u weten wat Univé voor u kan betekenen of wilt u een vrijblijvende afspraak maken met een van onze buitendienstadviseurs? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen op telefoonnummer 0227-54 00 40. Mailen kan natuurlijk ook: hollandsnoorden@unive.nl. Daarnaast bent u van harte welkom op een van onze kantoren in Bovenkarspel, Medemblik, Wieringerwerf, Schagen of Spanbroek.